Voor mensen met diabetes biedt Apotheek Vleuten haar expertise aan op het gebied van geneesmiddelen en hulpmiddelen.

Gebruikers van nieuwe medicatie

Als u start met nieuwe medicatie voor diabetes, leggen wij graag uit hoe het geneesmiddel werkt, hoe u dit moet gebruiken en welke bijwerkingen u kunt verwachten. Als u daarna terugkomt in de apotheek voor de 2e aflevering bespreken wij graag met u de ervaringen met het gebruik van het nieuwe geneesmiddel.

Langdurige gebruikers van medicatie

Ook u als u reeds maanden of jaren gebruiker bent van medicatie voor diabetes, bent u van harte welkom met vragen over het gebruik dan wel problemen ervaart door de medicatie.  Ook bellen gespecialiseerde apothekersassistenten u op indien u volgens de computergegevens de medicatie minder vaak zou gebruiken dan de voorgeschreven dosering. Dit gesprek heeft als doel u te ondersteunen bij het gebruik van de medicatie.

Bloedsuikermeter

Indien u gebruikt maakt van een bloedsuikermeter van apotheek Vleuten, bent u van harte welkom voor de jaarlijkse controle van de meter en de handelingen die hierbij horen. Deze bloedsuikermetercontroledagen vinden aan het begin van elk jaar plaats en u ontvangt hiervoor een uitnodiging. Ook als u tussentijds problemen ervaart met het gebruik van de meter bent u van harte welkom in de apotheek.