Chronische herhaal service

Voor wie?

Voor de cliënten van de huisartsenpraktijken uit Vleuten.

Wat is het?

Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt is het soms lastig om alle medicijnen op tijd te herhalen. Vaak lopen de medicijnen niet gelijk en bestaat de kans dat u misgrijpt. Met de herhaalservice is dit verleden tijd.

Voordat u deel gaat nemen aan de herhaalservice telt u thuis het aantal tabletten van de medicijnen die u gebruikt. Ook chronisch gebruik van inhalatoren of crèmes mag in deze service meegenomen worden.
U kunt dit noteren op het formulier intake herhaalservice wat u via de email van ons kunt ontvangen of in de apotheek aan de balie kunt vragen. Lever vervolgens dit formulier in bij 1 van de assistentes aan de balie of mail het naar assistenten@apotheek-vleuten.nl. Zij zullen het formulier met u doornemen en uw geneesmiddelen aanvullen zodat alle geneesmiddelen tegelijk op zijn.

Het vervolg

Kort voordat uw medicijnen op zijn vragen wij voor u bij de huisarts herhaalrecepten aan. Uw geneesmiddelen worden klaargemaakt en staan ongeveer een week voordat uw geneesmiddelen op zijn, klaar in de apotheek. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u misgrijpt.

Bent u niet in staat om de geneesmiddelen af te halen in de apotheek, bezorgen wij deze kosteloos bij u thuis. Dit kunt u doorgeven bij de intake aan de balie.

Wat zijn de voordelen voor u:

  • U bent geen tijd meer kwijt met het aanvragen van uw medicatie.
  • U heeft altijd voldoende geneesmiddelen in huis, maar ook niet teveel.
  • De apotheek kan uw medicatie klaarmaken op een rustig tijdstip. Zo blijft er meer tijd over om u te woord te staan aan de balie als het druk is.
  • De apotheek heeft tijd om met de huisarts te overleggen over de optimale therapie. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke behandeling.

Afhalen

Wanneer u de geneesmiddelen komt afhalen krijgt u weer een briefje mee met de datum van de volgende levering. Zijn er tussentijds wijzigingen? Dan kunt u deze altijd aan ons doorgeven zodat wij het voor u aanpassen.

Jaargesprek

Wij vinden het belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor het gebruik van uw medicatie. Daarom willen we één keer per jaar meer tijd nemen voor u. Een getrainde apothekersassistent zal dan in gesprek gaan over uw medicatie. Wij noemen dit een jaargesprek. Wij verwachten dat dit gesprek ongeveer 15 minuten zal duren. Het doel van het gesprek is om samen te kijken hoe het gaat met de medicatie en of er bijvoorbeeld bijwerkingen zijn. Ook zorgen we ervoor dat alle geneesmiddelen weer gelijk lopen en bespreken we mogelijke praktische problemen. Aan het gesprek zijn geen kosten verbonden.

Zoals gebruikelijk, zult u een e-mail ontvangen wanneer uw herhaalservice klaarstaat in de apotheek. Als u aan de beurt bent voor het jaargesprek, zal in de e-mail een link staan waarmee u een afspraak kunt inplannen. De afspraak kunt u inplannen op een moment dat het ú uitkomt. De overige drie keer per jaar kunt u uit de medicatiekluis of in de apotheek aan de balie uw medicatie ophalen. Wanneer uw medicatie wordt bezorgd, zullen wij telefonisch contact met u opnemen.

Wilt u gebruik maken van de herhaalservice? Stuur dan een email naar assistenten@apotheek-vleuten.nl.