De Medicatierol helpt bij de juiste inname van geneesmiddelen.

Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het belangrijk dat deze op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid ingenomen worden. Dat is niet zo gemakkelijk als iemand meerdere geneesmiddelen gebruikt. Therapieontrouw is een veel voorkomend probleem met soms ernstige gevolgen. Om de gebruiker daarbij te ondersteunen, bestaat de mogelijkheid om uw medicatie in een medicijnrol te krijgen.

Alle medicijnen verpakt naar innamemoment

Een Medicatierol bestaat uit een strip van plastic zakjes. In elk zakje bevinden zich precies die medicijnen die op hetzelfde moment ingenomen dienen te worden. Op het zakje is vermeld wanneer dat is. Met de Medicatierol kunt u gemakkelijk controleren of alle medicijnen zijn gebruikt. En hoeft u niet langer te onthouden wanneer welk geneesmiddel in welke hoeveelheid ingenomen dient te worden. U opent simpelweg het volgende zakje van de rol, op het tijdstip dat op het zakje vermeld staat.

Een Medicatierol wordt op maat gemaakt

Welke medicijnen er precies in een Medicatierol zitten, wordt bepaald door het recept dat de arts voorgeschreven heeft. Wij sturen de recepten naar SPITS Apeldoorn en zij maken er een persoonlijke Medicatierol van. Daarin zijn zij gespecialiseerd. Elke week (of elke twee weken), vragen wij een nieuwe Medicatierol aan voor u.